Сватбена агенция My pretty wedding
 
Blog Сватба стил "Винтидж"
винтидж сватба

Винтидж сватба

Винтидж сватба

Винтидж сватба – все по-голяма популярност придобиват сватбите във Винтидж стил. Те навяват ретро романтично настроение от някоя отминала епоха и пренасят младоженците назад във времето. Предимство при тях е, че са подходящи както за сватба в затворено помещение така и за открито събитие. Могат да се направят през всички сезони, дори през зимата. Характерни за този вид нетрадиционна сватба са пастелените тонове, както и всякакви остарели предмети. Естествените материали са предпочитани при избор на сватбена декорация. Все повече съвременни булки избират именно този романтичен вид сватби. Обикновено той е свързан с много перли, дантела, диамантени камъни и пера. От металите се използва старо злато и сребро. Предмети като стари вази, кафези за птици, буркани, книги или пишещи машини са сред най-използваните и търсени при планиране на винтидж сватбен ден. Често в една винтидж сватбена декорация се вкарват огледални елементи. Цветята са задължителни, като препоръчителноо е да има божури, рози, лалета или калии. Целта е да се постигне атмосферата на старите бални вечери, с много богата украса и чувство на аристократизъм. Най-често цветовете са тъмни – бордо, тъмно синьо, черно и лилаво.

Сватба във винтидж стил

Подобни сватби са подходящи аристократични двойки, които обичат разкоша и лукса. Ако искате сватбата Ви да бъде изцяло винтидж, ние ще се погрижим абсолютно всичко, дори и първите стъпки в планирането, като покани, избор на рокля или избор на заведение да бъдат съобразени с този стил. Друго, на което трябва да се обърне внимание разбира се е ретро автомобил. Колкото по-стар и класически автомобил намерим за вашата сватба, толкова по-добре. Добър избор би бил някой Кадилак или Ролс Ройс за сватбен автомобил. Добра идея е снимките и подаръците за гости също да бъдат съобразени с този стил. Така определено всички ще запомнят този ден.  Ако изберете Винтидж  стила може да сте сигурни, че гостите, както и вие ще бъдете пренесени в един свят на далечните елити, ще станете поне за малко част висшите общества в миналото и ще се чувствате специални!

Още за този вид сватба

Спомнете си поговорката: „Всичко ново е добре забравеното старо“. Пренасяйки се в миналото, можем да върнем старата мода, но в нов вид. Сватба в стил винтидж е много шик. Под думата „винтидж“ се разбира всичко най-красиво и модерно, което е било някога. Например старинната сватбена рокля на баба, пазена в нейния скрин или фамилни скъпоценности, съхранявани с векове в специални кутийки. Ако сте избрали за Вас този стил сватбено тържество, е добре да се определите, в кой времеви етап искате да се пренесете. Ние ще изучим модните тенденции на това време и заедно ще подберем подходящото облекло и аксесоари. Ще подготвим оригинални покани за Вашата сватба в този стил – оформени с дантела, атлазени панделки, перли, изкуствени цветя. Можем да споделим с гостите темата на сватбата и да им предложим специалния dress code – за дамите – светли елегантни рокли с нежни воалетки, а за мъжете – папионки и тиранти. Всичко в меки, спокойни и пастелни цветове.

Акценти

Дантелата е основният елемент в сватбения стил винтидж. Перлено колие, прическа, грим, украса на роклята на булката – всичко следва да е много елегантно и сдържано. В костюма на младоженеца решаващи са тирантите или жилетката, вратовръзка тип пеперуда, украса е часовникът на верижка и цветна бутониера. Букетът не е голям, в тон с роклята на булката, непременно стилен и без съвременна украса. Идеално се вписват теменужките, жасминът, божурите, незабравките – цветята, които са били включвани в букетите на булките от предишните поколения. Идеално място за провеждане на такава сватба е изискано място някъде сред природата – цветна градина, слънчева горска поляна, на брега на река. Ако сватбата е планирана в по-хладно време на годината, тогава ще е добре сватбеното празненство да е в добър класически ресторант, който ще бъде оформен в нужния стил, с меки тъкани в пастелни цветове. Ще Ви предложим украса, която да предизвика чувство на комфорт и душевна топлина. Ще създадем за Вас и вашите гости романтично настроение с очарователна музика, звучаща от старинен грамофон. Харесайте Facebook страницата на MyPrettyWedding и бъдете наши последователи. Ние ще се погрижим да Ви осведомяваме за всички новости около сватбените тържества.