Сватбена агенция My pretty wedding
 
Покани

Дизайн на сватбени покани

Сватбени покани, създадени специално за вас, съобразени с вашата идея, индивидуалност и желание. 🙂

Поканата е първото впечатление за бъдещото тържество и е важно тя да е съобразена с цялостната тема и да загатва какво предстои…

Ние в My Pretty Wedding се стараем да удовлетворим вашата представа и да изработим покана, която вие с радост ще споделите с близките си.

А, когато чуем, че сбъдваме мечти сме много щастливи, защото…всъщност това ни е работата 🙂

Индивидуален дизайн на сватбени покани

В My Pretty Wedding работим с много талантливи и творчески настроени студиа за изработка на покани. Ние следваме Вашите изисквания и нагласи и ще Ви предложим индивидуален дизайн за вашите сватбени покани. Разгледайте нашата Facebook страница, където можете да получите повече информация и  да видите вече готовите сватбени покани.

Наред с дизайна на поканите, от значение е и изборът на хартия, начинът на сгъване, текстът, допълнителната декорация и самите пликове за покани. Всичко това трябва да е в стила на сватбата, тогава вашите гости ще бъдат впечатлени.

Доверете ни се, ние можем да Ви дадем професионален съвет изготвяне на сватбени покани, така Вашите сватбени покани ще бъдат неповторими. 🙂

5 съвета как да изглежда и какво да включва сватбената покана

  1. Поканите трябва да са съобразени с цветовете и основната идея на сватбата.

Би било добре, преди да поръчате поканите,вече да имате ясна визия за темата сватбата и да сте избрали конкретните цветове. Така ще ви е много по-лесно да решите как да изглеждат вашите покани и кои цветове да използват дизайнерите.

  1. Избор на стил и визия на поканата

Независимо каква е темата на сватбата, винаги може да избирате измежду класическа визия на поканата, оригинална или по-забавна визия и пищна и по-разточителна визия.

Примерно ако темата е „Пътешествия“, поканата може да бъде класическа със сгъвка или просто картонче с двустранен печат, като в дизайна да са включени самолетчета или карта на света. Ако искаме нещо по-оригинално, поканата може да бъде самолетен билет или с формата на етикет на куфар. Заложим ли на разточителното, покана може да е от няколко части – картонче със самата програма, карточе с карта на на мястото, картонче с благодарности и т.н.

  1. До колко държите на това, как ще изгледжа вашата покана?

Защо е важен този въпрос? Защото Младоженците държат на различни детайли, аспекти и части от подготовката на сватбата. Някои много държат на визията на поканите, други изключително се интересуват от декорацията, за трети най-важни са диджея и програмата, четвърти са любители на храната и там е техния фокус. С една дума, всеки си има приоритети и е хубаво да знаете поканите къде се нареждат спрямо вашите приоритети. Така ще сте наясно колко те са важи за вас и какъв бюджет сте склони да отделите за тях.

  1. Пликове – За или Против

Първият въпрос, който е хубаво да си зададете е колко покани ще изпращате по пощата и въобще ще има ли такива. Второто важно нещо, което трябва да вземете под внимание е бюджета. Луксозните или по-нестандартните пликове не са евтини. Ако трябва да стестните бюджета, може да се лишете от пликовете за сметка на нещо друго. И третата особеност е свързана със самата визия на поканите. Има покани, които въобще не се нуждаят от плик сами по себе си, но има и други, които без плик са някак недовършени  и доста опростени.

  1. Каква информация да включим в текста на сватбените покани?

Основните неща, които трябва да присъстват като информация е текста на поканите са – имената на Младоженците, имената на кумовете, датата, града и мястото, където ще се случват нещата. След това идва и самата програма по часове – изнесен ритуал/ритуална зала, венчавка, напитка за Добре дошли, поздравления/подаръци вечеря и парти. Относно самия текст – в нета има много примерни текстове, които можете да ползвате или да комбинирате. Разбира се, може да съчините и нещо авторско и по-лично, още повече ако имате и по-специална и нетрадиционна тема. Няма  да сбъркате, ако заложите на нестандартни текстове за сватбените покани.

Хубаво е да не забравите да сложите и крайна дата, на която всеки поканен да може да отговори дали ще присъства или не.

Сватбени покани – етикет

Поканете гостите на Вашето сватбено празненство  красиво и навреме. Ето няколко правила от етикета, които могат да Ви помогнат:

Срок за изпращане на сватбени покани

Обикновено сватбените покани се изпращат не по-късно от шест седмици преди датата на Вашето тържество. Така гостите Ви ще имат достатъчно време, за да планират подготовката за това събитие. Добре е да получите отговор от Вашите гости, не по-късно от две седмици до събитието.

Количество на поканите

Броят на гостите не винаги е равен на количеството на поканите. За семейните двойки и децата им е напълно достатъчно да подготвите една покана. В случай, че каните още един член на семейството, за него следва да предвидите още една покана. Ако каните неомъжена дама или неженен мъж, e добре да имате предвид и техните евентуални партньори в поканата.

Как да изглежда сватбената покана

Външният вид на поканата е, разбира се, тържествен, каквото е и събитието и съответства на темата на Вашата сватба. Оформено красиво и разбираемо и стилно.

Текст на сватбената покана

Можете да подготвите няколко шаблона за покани. Получателят се посочва в самото начало на текста. Използвайте пълните имена на Вашите гости. Посочете датата и мястото на провеждане на тържеството, като избягвате съкращения и абревиатури.

Ето и няколко важни детайли.

Най-добре ще е да обсъдите с професионалисти възможните варианти на оформление, не забравяйте, че всички детайли тук имат съществено значение, именно те дават тон на цялото тържество:

  • Размер и формат на сватбената покана (не забравяйте, че за нестандартните варианти по-трудно се намират пликове)
  • Цвят на хартията и цвят на текста
  • Шрифт
  • Изображение
  • Допълнителни материали за украса (ленти, канап, восъчен печат за пликове и др.)

Най-разпространеният вид сватбени покани – това са поканите във вид на картички. Простотата на формата може да се допълни с необичаен графичен дизайн и интересна текстура. Ние ще Ви помогнем с предложения в голямото разнообразие на дизайнерска хартия и картон, с които ще бъде постигнат идеалният ефект.

Сватбените покани могат да се поставят в плик, оформен в същия стил, както и поканата. На плика може да се напечата емблемата на Вашата сватба или тематична фраза или цитат. Сватбените покани в плик са удобни, ако искате да ги изпратите в друг град.

Сватбени покани и дизайн на покани