Сватбена агенция My pretty wedding
 
Blog Сватбени тенденции през 2023 г.
сватбени тенденции през 2023 г.

Сватбени тенденции през 2023 г.

2022 година ще бъде запомнена като голямото след – пандемично завръщане на сватбената сцена. Благодарение на последните години се заформиха и интересни сватбени тенденции през 2023 г., които със сигурност ще наблюдаваме.

Ето и няколко от трендовете, които очакваме догодина:

Микро сватбите

микро сватби В размер на до 40 човека или по-малко, микро сватбите често са предпочитани поради ред причини. Те позволяват сватбата да бъде доста по-спокойна и фокусирана върху най-близкото обкръжение на младоженците. Украсата пък може да бъде много индивидуална и да изобразява същността на двамата влюбени. Съществено предимство при микро сватбите е и разбира се, бюджетът.

Добавяне на ярък цвят в декорацията

сватбени ярки цветове за декорация Класическите цветови комбинации от светли, бледи и нежни тонове все повече се разнообразяват с ярки цветови акценти, които засилват възприемането на цялостната декорация и приповдигат настроението. Този подход прави украсата много по -забележима и запомняща се и позволява на сватбените декоратори да се развихрят повече.

Сватбите на открито

сватби на открито Още един бонус от времената на пандемия са сватбите на открито, които масово бяха предпочитани поради рестрикциите на затворените помещения. Разбира се, те не са нещо напълно ново, но стават все по-популярни. Сватбите на открито дават възможност за много по-голямо разнообразие.  Пък и не може да не признаете, че няма нищо по-романтично от звездното небе и огнено изписани инициали в сърце. <3

Различни рокли на шаферките

Различни рокли на шаферки Тук не говорим за рокли, които не си отиват една с друга, а за индивидуални такива, които се допълват и разкриват качествата и характера на всяка шаферка. Te могат да бъдат различни нюанси, но в една гама или дори различни цветове, но с обединяващ елемент по между си. Винаги съм се изненадвала на това как една булка задължава най-близките си приятелки да облекат еднакви рокли, макар че нито една не се чувства комфортно. С особени адмирации приветствам тази тенденция, защото само, когато една жена е облечена в нещо, което й е удобно, се чувства красива и щастлива и само тогава може да зарази с това щастие и околните. А не е ли точно това идеята на шафарките – да бъдат красиви и да помогнат за повдигането на настроението на цялата сватба?!

Флоралните инсталации

сватбени висящи флорални инсталации В последно време все по-често се забелязват, всякаш висящи от небето, големите флорални инсталации. Окачени на тавана те изглеждат като облаци, плуващи в пространството над главите на гостите. Препратката, която правим са и висящите градини на Семирамида – едно от седемте чудеса на света. В зависимост от стила на сватбата, цветние аранжировки може да са направени от цветя и зеленина или изцяло от зеленина – тип „грийнъри“.

Цвят на 2023

сватбени тенценции и цветове Разбира се, когато говорим за сватбени тенценции през 2023 година, няма как да не споменем цвят. По всяка вероятност това се очертава да бъде нежно лавандулово лилаво. Този цвят се отъждествява с т.нар. „wellness”. След като ви загатнахме, какво ни очаква следващата година вече може спокойно да се заемете с подготовката на дългоочакваното събитие. А пък ако искате да се улесните, може да се доверите на нас специалистите, за да сбъднем мечатата ви. Сватбени тенденции през 2023 г. от Петя Богданова Разгледайте нашите сватбени услуги!