Сватбена агенция My pretty wedding
Blog
сватбен танц

Сватбеният танц – част 2

Колко време отнема подготовката на сватбен танц?

Добре е да започнете да тренирате да танцувате Вашия танц предварително, защото само за един урок да се научиш да изтанцуваш сватбения танц леко и ефектно е трудно. Първо, защото вълнението ще Ви пречи, и няма да танцувате, а ще мислите за стъпките, които трябва да направите. И второ, многото зрители и необичайна атмосфера ще Ви повлияят. Препоръчителният минимум от часовете е 6-7 урока. Ако можете да тренирате Вашия танц в свободното си време, тогава ще научите тялото си да се движи много по-бързо и по-лесно ще запомните получената информация по време на урока. Ще се учите двамата, ще преживеете интересни мигове на свързаност, за изживяване на нещо красиво и представяне на двама Ви като едно.

Какво облекло е препоръчително за тренировъчните часове?

На първо място, обувките и дрехите трябва да са удобни. Задължителни са резервни обувки. За дамите се предпочита обувките да са с токчета, близки до тези, в които ще танцувате на сватба. Но не е нужно веднага да обувате високия ток, опитайте първите няколко урока да тренирате със съвсем ниски обувки. Облекло, всякакви удобни панталони или пола за дамата, по Ваша преценка. Репетицията в подходяща пола, по време близко до сватбата е добро решение. По този начин се почувства танцът в дреха, близка до сватбената рокля и избегнат неприятни изненади, като застъпване на полата например. Кавалерите в панталон и риза или тениска ще се чувстват доста удобно.

Каква музика да изберете?

Всяка мелодия, която харесвате и двамата, може да се превърне в музикален съпровод на Вашия сватбен танц. Валс, танго или модерни мелодии и песни могат да бъдат избрани за Вашия сватбен танц. Ако не можете сами да се спрете на нещо конкретно или се колебаете в решението си, тогава ние от сватбена агенция MyPrettyWedding с радост ще Ви помогнат при избора на най-подходящата за Вас музика за Вашия първи съвместен танц като младоженци.