Сватбена агенция My pretty wedding

Сватбени арки

Сватбени арки? Ако сте решили да включите в сватбения си ден изнесен ритуал, то сватбената арка е неизменна част от тържеството ви. Арката е мястото, пред което младоженците се вричат във вечна любов и си казват „Да!“ пред всички свои близки, приятели и роднини.

Сватбени арки: видове

Днес сватбената арка е модерен и задължителен елемент от една сватбена декорация. Тя е ключово място, особено ако изнесеният риатуал е на открито. Арката акцентира чудесно, допълва тематиката на сватбата и не на последно място – има много важна роля в сватбения ви ден. Сватбената арка символизира небесния свод, под който се венчаят двамата влюбени. В същото време тя е и символ на встъпването в семейния живот. Неслучайно арката символизира вход или портал. Ние от сватбена агенция My Pretty Wedding ще се погрижим арката да е съобразена изцяло с темата и идеята на вашето събитие. Ето и няколко идеи за арки, които могат да ви насочат към правилния избор:

Класически арки

Обикновено тя е висока метална конструкция – А-образна или правоъгълна. Нейната декорация е изцяло съобразена с темата на вашият сватбен ден. Арката може да се украси пищно с живи растения или с бели воали, а между тях нежно вмъкнати цветя. Освен класическата украса, този тип арка предразполага и към много и различни начини за декорация. Например арка само с воали, съобразени с цветовете на сватбата и асиметрични каскадни живи цветя.

Кръгли арки

Кръглата сватбена арка символизира пръстените, които младоженците носят, както и безкрайността. Кръгът, използван за арка, все по-често се заблеязва по сватбените тържества. Декорацията на такъв тип арка може да бъде само от цветя, само от воали или и от двете. Може да бъде украсена пищно или нежно и елегантно, в зависимост от темата на сватбата, както и от желанието на младоженците.

Арка тип шатра

Ако искате сватбеното ви тържество да изглкежда по-пищно, то шатрата е вашият тип арка. Шатрата може да бъде изцяло открита, а венчавката да се случи в центъра й. Декорацията за тази сватбена арка може да е с бели воали и много цветя, тъй като обемът й го позволява.

Нестандартна арка

Тук идеите за арки или за техни заместители са безкрайни. Можем да ви предложим всякакъв тип нестандартна арка или нещо от декора на местоположението, което бързо и лесно да се превърне в красива и ефектна арка. Това може да бъде дърво, към което да се добавят живи цветя, воали, дори свещи. За сватбена арка могат да послучаж и дългите палмови листа, ако сте се спряли на морска сватба. Ако сте любители на нестандартните неща и искате да изненадате своите гости, за арка могат да се ползват и две дървени стълби например, нежно украсени с цветя и помпони. За тези, които са се спряли на винтдж сватба, може да ви предложим вместо арка – стара дървена каса на врата. От една страна това ще се впише идеално в темата, от друга – символично ще „влезете“ в семейния живот с вашата половинка. За арка могат да се използват още бъчви, поставени от двете страни и тематично украсени, надвиснал сух клон на голямо дърво, ако сватбата ви е горска или с такава тематика, лодка и гребла и много други. Нестандартната сватбена арка може да бъде съобразена с хобитата на младоженците или така измислена, че идеално да пасва на вашите характери и любими места.

Без арка

Тук, също като при нестандартните арки, могат да се предложат много идеи, които разбира се са изцяло съобразени с темата на сватбата и стила й. Това могат да бъдат високи постаменти и големи цветни аранжировки, поставени върху тях. Могат да бъдат големи саксии с високи цветя; лози, от които да се спускат каскадни живи цветя; воали, висящи от тавана във формата на арка (в случай, че церемонията е на закрито). Опцията „без арка“ е удобна за много младоженци, тъй като не е нужно наемането или търсенето на подходящата такава, а нейни заместители могат да се впишат много по-добре в темата и стила на сватбата, отколкото една класическа арка.
Date

юни 9, 2016

Category

My Pretty Wedding