Сватбена агенция My pretty wedding
 
Първият танц

Първи сватбен танц

Първи сватбен танц – необходимост, зрелище, мода или традиция…?

Отговорът не е едностранен, но едно е сигурно – той съществува и е част от ритуалите.

Може да започнете от избора на песен

Песента изберете двамата! Тя може да бъде просто „вашата песен”….

Има страшно много подходящи песни за първи сватбен танц. Важно е да я харесвате и двамата, да ви е близка и любима. Може да я изберете месец преди сватбата или дори само седмица, а кой казва, че не може да вземете решение и ден преди мероприятието! Разбира се, трябва да вземете под внимание дали ще имате специална хореография или не. Може, първо да спрете на стил танц, примерно – валс, танго, бачата и след това да  изберете подходящата песен. Можете дори да не танцувате, а леко да се поклащате – пейте, говорете си тихичко или просто помълчете заедно. Нека първите няколко мига бъдат само ваши, следващите можете да споделите с останалите.първи танц на Мария и Асен

Хореография на танца

Ако решите да направите специална хореография ще ви е нужно време, за да отработите движенията и стъпките.
Като начало изберете правилния инструктор и стила танц, който ви подходжа най-много. Не се стремете да станете професионалисти за краткото време, с което разполагате. Хореографията трябва да бъде съобразена с вашите възможности – да има интересни и сладки моменти.
И най-важното – забавлявайте се докато танцувате!

Първият сватбен танц ще бъде илюстрация на бъдещият ви съвместен живот

  • Кавалерът е този, който ще води в танца и дамата трябва да му позволи да го направи
  • Всеки трябва да осигури достатъчно пространство на партньора
  • Дамата е тази, която ще придава блясък, финес и красота на стъпките и движенията. Кавалерът винаги мисли „една стъпка напред” в танца, а дамата ще се научи да усеща и предугажда неговите желания

Симбиозата от двамата танцуващи е едно цяло – „НИЕ”, което става по-важно от „Аз” и „Ти“.

Традицията – „Първи сватбен танц“

първи сватбен танцЕдна от най-разпространените и красиви традиции е първият танц на младоженците или по-точно, на семейната двойка.

Какъв ще е Вашият първи танц? Това зависи от Вашите желания и избор. Това може да бъде любимата и на двама Ви музика или песен, или пък която изберете да стане Вашата. Някои двойки просто се поклащат под звуците на избраната музика. Други двойки сами измислят и репетират своя танц. Някои взимат уроци по танци.

Така или иначе, всяка сватба, в какъвто и стил да се провежда, не минава без първи танц на младото семейство. Този момент може да бъде трогателен до сълзи или весел до безумие – всичко зависи от Вас. Не винаги на младоженците им остава време за инструктор по танци. Ако все пак можете да отделите време за това, направете го, Вашият първи танц е Вашето украшение на сватбеното Ви тържество.

Това е вълнуващ момент и Вие си представяте как ще се случи той. Затова му отделете време, изберете Вашия стил, музикалната тема, подарете на самите Вас и на Вашите гости това прекрасно и незабравимо преживяване.

Професионалистите казват, че оптималното време за танца е 3 минути.

Създайте Вашия оригинален и индивидуален танц, според Вашите желания.

Насладете се на момента!
Желаем ви успех!

Екипът на сватбена агенция My Pretty Wedding