Сватбена агенция My pretty wedding
Blog
Подготовка на сватбения ден

Подготовка на сватбения ден

Сред всички събития в живота на един човек, сватбата несъмнено е едно от най-значимите. Този ден е един от най-запомнящите се и обикновено се планира много време предварително. Затова е важно да се подготвим максимално добре, за да имаме перфектен сватбен ден, който ще помним завинаги. В тази статия ще Ви споделим някои съвети за подготовка на сватбения ден, които ще ви помогнат.

Започнете да планирате навреме.

Ключът за успех на всяка сватба е да се започне планирането колкото се може по-рано. Самата подготовка може да бъде доста сложна, в зависимост от това какво точно искате да включите в тържеството си и разбира се колко гости искате да поканите.  Затова е важно да започнете да планирате най-малко 6-12 месеца преди датата на сватбата.

Заложете реалистичен бюджет.

Бюджетът е много важен фактор при организирането на сватба. Определете каква сума сте готови да отделите за сватбата и направете план на разходите. Заложете реалистични цени за храна, напитки, декорации, арендиране на място, фотограф и музика. Запишете всички разходи и следете финансите си, за да можете да се поберете в бюджета си. Не забравяйте да включите цената на роклята, костюма, обувки, грим и прическа. Помислете дали искате декорацията да е по-пищна и с живи цветя или нещо по-семпло и обрано.

Изберете подходящо място за сватбата.

Изборът на подходящото място за сватбата е много важен. Мястото трябва да отговаря на броя гости, които възнамерявате да поканите, както и на това какво искате да има на сватбата ви. Проверете наличността на мястото предварително и го резервирайте своевременно. Съобразете местоположението на ресторанта с мястото за ритуала и църквата, ако ще правите църковен брак. Координирайте предвижването до отделните локации и пресметнете необходимото време.

Роклята

Отделете достатъчно време за избор на рокля. Разгледайте повече визии, които ви харесват, опитайте да си се представите в тях. Помислете за формите на вашето тяло и кое как би ви стояло. Понякога това, което си представяме не е реалистично и модели, които категорично отхвърляме биха разкрили много повече нашите дадености. Запазете час за проба. Проверете възможностите на бутика, на който сте се спрели и си отделете достатъчно време, за да пробвате различни модели. Поинтересувайте се за заплащнето, което се предвижда за пробата. Вземете с вас доверени приятелки, сестра си или майка си и се оставете на професионалистите, които са там, за да ви помогнат. Не на последно място слушайте сърцето си и гледайте за сълзи в очите на вашата помощница!

Изберете професионален сватбен фотограф

Снимките от сватбата ви ще бъдат спомен, който ще ви остане за целия живот. Затова е важно да изберете професионален сватбен фотограф, който да заснеме всички важни моменти от церемонията и да ви осигури качествени снимки.

Доверете се на изпитан DJ

Музиката е тази, която създава настроение на сватбата ви. Потърсете професионален DJ, който ще се съобрази с музикалните ви желания, но същевремнно ще може да усети настроенията на гостите и да създаде истински купон с танци до зори.

Направете персонализирани декорации

Персонализираните декорации на сватбата могат да направят събитието още по-специално и запомнящо се. Изберете цветова гама, която отговаря на вашия темперамент и изберете декорации, които отразяват вашите индивидуални предпочитания. Помислете за тема и стил и не забравяйте да се съобразите с възможностите на мястото. Не винаги то се съчетава добре с всичките ни идеи. В заключение, подготовката за сватбата включва много детайли, но с правилно планиране и подготовка, може да бъде един прекрасен и незабравим ден. Съсредоточете се върху нещата, които са важни за вас и не забравяйте да се забавлявате! Ако имате нужда от помощ, ние сме насреща, за да ви помогнем с всички тези детайли по организацията и подготовка на сватбения ден и за всички онези, за които не сте се сетили.