Сватбена агенция My pretty wedding
Blog
булчинския букет

Ароматът на Вашите цветя в сватбения Ви букет

Ароматът на Вашите цветя в сватбения Ви букет е друг начин да впечатлите гостите си! Представете си – церемония, вълнение, щастие и трепетно очакване Ви изпълва, Вие плавно се движите между Вашите гости, пленявайки ги с бялата си рокля и опияняващия аромат на Вашия букет, и самите Вие се наслаждавате на фините нотки на нежния люляк или луксозните рози и пищни божури или сочният аромат на цитруси… Наистина е главозамайващ ефектът, нали?!

Дръжте булчинския букет по правилен начин

Букетът на булката е привлекателна точка за всички Ваши гостите, както и за обектива на камерата, която непрекъснато ще Ви следва. Никога не дръжте булчинския букет на нивото на талията си или точно под гърдите. Положението на букета под гърдите Ви разделя тялото Ви на две части, оптически може да Ви направи по-ниска и по-пълна и не дава възможност да проличи цялата Ви красота! Дръжте цветята си възможно най-ниско спрямо роклята си. Вие сами може и да не обърнете внимание, че държите букета си неправилно. Тъй като сте център на вниманието, мъничко притеснена, действате естествено и подсъзнателно искате да се прикриете леко зад букет. Това се случва много често с булките. Научете това правило, настройте се на вълната на най-прекрасния ден и се насладете красива и впечатляваща!

Погрижете се за букета

Цветята са много крехки същества и лесно могат да бъдат наранени. Ето защо много сватбени букети са направени от издръжливи рози, божури, лилии. Но ако изберете по-фини сортове като гардении, момини сълзи, хортензии, вземете и нужните, предпазни мерки. Хортензията следва да бъде държана във вода, колкото е възможно по-дълго. Момините сълзи и гарденията лесно се травмират, добре е да се отнасяте внимателно с тях и да ги държите изправени. Важно е да има свежест във Вашия сватбен букет. Сватбеният букет трябва да бъде приготвен, не по-рано от един ден преди събитието и да се съхранява на прохладно място до определения час – това е най-оптималният начин да запазите свежестта на букета на булката през целия тържествен ден. И още един съвет: ако Ви очаква фотосесия преди церемонията и букетът Ви е направен от нежни, крехки цветя, помислете дали да не поръчайте два букета. Сватбена агенция София MyPrettyWedding